چاقی یک وضعیت پزشکی است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در بدن رخ میدهد و میتواند تاثیرات منفی بر روی سلامت فرد داشته باشد. برای مشخص کردن اینکه یک فرد به چاقی مبتلا است یا نه معمولا شاخص توده بدنی یا BMI فرد اندازه گیری میشود. BMI معیاری از وزن نسبت به قد است که اگر بالاتر از 30 باشد نشان دهنده چاقی و اضافه وزن در فرد است. چاقی باعث ایجاد بیماریها مختلف مانند انواع سرطان، دیابت نوع دو، فشار خون بالا و … میشود.
اما پرخوری به مصرف بیش از حد انرژی مورد نیاز بدن گفته میشود؛ که میتواند باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن شود. پرخوری شامل خوردن وعدههای بزرگتر با میزان کالری بیشتر از نیاز بدن میشود. عوامل مختلفی بر روی چاقی و پرخوری تاثیر میگذارند که شامل ژنتیک، سبک زندگی، عوامل روانی و محیطی، فعالیت بدنی و دسترسی به غذاهای پرکالری میشود. چاقی و پرخوری علاوه بر ایجاد بیماریهای جسمی مختلف میتواند باعث ایجاد افسردگی، کاهش عزت نفس و مشکلات مختلف روانی شود.
راههای متفاوتی برای درمان چاقی و پرخوری وجود دارد که شامل اصلاح رژیم غذایی، اصلاح رفتار با روانشناسی، ورزش، دارو درمانی و جراحی میشود. ترکیبی از این روشها میتواند باعث کاهش وزن و ثابت نگهداشتن یک وزن ایدهآل شود. معمولا ترکیبی از اصلاح رژیم غذایی، اصلاح رفتار، روان درمانی و ورزش بهترین راه درمانی برای چاقی و پرخوری محسوب میشود. روانشناسی با پرداختن به عوامل روانشناختی زمینهای چاقی و پرخوری نقش بسیار مهمی در روند درمان چاقی و پرخوری دارد.