اختلال کندن مو چیست وآیا درمانی دارد؟ مصاحبه روابط عمومی پلی کلینیک سلامت روان رسا با درمانگر وسواس – خانم دکتر اعظم مدحی


مراجع خانم با اختلال موکنی یاتریکوتیلومانیا که (یک اختلال رفتاری وسواس گونه) با نگرانی بسیار و یک دنیا سانسور و پنهان کردن موی سر مراجعه کرده است. مراجعه های بسیار به تراپیست های مختلف وسال ها مصرف دارو هم چنان درگیری با این اختلال را در سابقه خود دارد. چه باید کرد؟ سانسور انکار یا درمان؟ مرجع درمان این اختلال کیست؟ روانپزشک، روانشناس یا متخصص مغز و اعصاب؟

ابتدا ایشان را به آرامش دعوت می کنم و توضیح می دهم که این اختلال متداول است و ریشه آن می تواند خودآگاه و یا ناخودآگاه باشد. جلسات درمانی با معرفی تکنیک پارادوکس شروع می شود. در جلسه سوم درمان بخش عمده ای از مشکلات از بین رفته وتقریبا دیگر علاقه ای به کندن موها وجود ندارد و حتی برای خودش این سوال پیش آمده که چطور و چرا سالها درگیر این اختلال بوده است. این روند سریع درمانی (بدون مصرف هرگونه دارو) را نمی توان در رویکردی جز پارادوکس به روش (PTC) مشاهده کرد. مراجعی که تقریبا به شکل کنترل ناپذیر به کندن موهای خود می پردازد و حتی دردی و سوزشی از این رفتار خود احساس نمی کند درجلسه سوم درمان علاقه اش تا حد زیادی کاهش پیدا کرده ودیگر اشتیاقی را در در درون خودبرای کندن موهایش نمی بیند. این اختلال به صورت جدی بر وضعیت روانی،کیفیت زندگی واعتمادبه نفس شخص درگیر تاثیر گذار است ودر بسیاری ازموارد منجربه تاسی بخش های ازبدن می گردد که این خود، یکی ازدلایل تشدید اضطراب در فرد می باشد. اگر خودتان یا عزیزانتان درگیر این اختلال هستید بدانید درمان قطعی وکاملا رضایت بخش با روش درمانی پارادوکس درمانی بدون استفاده از هر گونه دارو با مراجعه به روانشناس در کوتاهترین زمان ممکن مقدور است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *