در جلسه نقد « همستر کامبت » چه گذشت ؟


به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران، جلسه نقد و بررسی بازی “همستر کامبت” عصر امروز، چهارشنبه ۱۳ تیر، در کلینیک سلامت روان “رسا” برگزار شد. در این جلسه، سعید طهماسبی به تاریخچه رمز ارزها و چالش‌های آن‌ها اشاره کرد. علی خاتونی، رئیس دپارتمان حقوقی کلینیک، از خلاهای قانونی در زمینه رمزارزها و خطرات استفاده از فیلترشکن‌ها صحبت کرد. زاهده بلوکی، دکترای روانشناسی بالینی، به عوارض روانی کوتاه‌مدت و بلندمدت بازی‌های مشابه “همستر کامبت” پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران، جلسه نقد و بررسی «همستر کامبت»، عصر امروز، چهارشنبه، ۱۳ تیر ماه در کلینیک سلامت روان «رسا» برگزار شد.
سعیدطهماسبی، مدیر امور مالی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران در این نشست درباره همستر کامبت اظهار کرد: تاریخچه رمز ارزها به جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد. رمز ارزها بر مبنای بلاک‌چین و برمبنای کدهای صفر و یک تعریف شده‌اند.
وی با بیان اینکه «بیت‌کوین» نخستین رمز ارزی است که عرضه شده، گفت: یک شهروند ژاپنی که نام اصلی وی مشخص نیست، رمزارژ بیت‌کوین را عرضه کرد. رمزارزها، قابل شناسایی نیستند و به همین دلیل زمینه پول‌شویی را فراهم می‌کند. رمز‌ارزها به دلیل اینکه کنترل نمی‌شوند مورد اقبال دولت‌های نیستند.
مدیر امور مالی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران با بیان اینکه انرژی از دیگر چالش‌های رمزارزها به حساب می‌آید، افزود: بررسی‌ها بیانگر این است میزان مصرف ماینرهای رمزارزها نسبت به مصارف خانگی کشور ایسلند بیشتر بود.
وی با اشاره به بازی همستر کامبت گفت: بازی هسمتر کامبت از مارس ۲۰۲۴ بر بستر تلگرام عرضه شد. من از مردم می‌خواهم که به هسکتر کامبت فقط به عنوان یک سرگرمی نگاه کنند و فقط به عنوان یک سرگرمی نگاه کنند. هنور پروتکل دقیقی برای این بازی تعریف نشده است. همچنین با توجه به تحریم بودن، اجتمال اینکه صرافی‌ها، خدمات خود را بهدایرانی‌ها ارائه ندهند، وجود دارد.
خلاهای قانونی؛ فرصتی برای کلاهبردارها
علی خاتونی، رئیس دپارتمان حقوقی کلینیک سلامت روان «رسا» در این نشست اظهار کرد: رمزارزها و معاملات مربوط له رمزارزها یک رویداد جدید در دنیای امروژ به حساب می‌آید. متاسفانه، مقرراتی در حوزه رمزارزها وجود ندارد و کشور در زمینه قوانین مربوطبه رمزارزها عقبمانده محسوب می‌شود. به دلیل اینکه قوانینی در زمینه رمزارزها وجود ندارد، کلاه‌بردارها از خلاهای قانونی استفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه همشتر کامبت بر بستر تلگرام ارائه شده، گفت: کاربران ایرانی برای دسترسی به تلگرام باید. از فیلترشکن استفاده می‌کنند؛ فیلترشکن‌ها، ابزاری برای سرقت اطلاعات به حساب می‌آید.
خاتونی ادامه داد: دفتر مرکزی تلگرام در امارات متحده عربی قرار داد و به همین دلیل مشمول قوانین اتحادیه اروپا نمی‌شود. اتحادیه اروپا، دو قانون «محافظت داده‌های عمومی» و «قانون خدمات دیجیتال» را تنظیم کرده است. قانون محافظت از داده‌ها درباره حفاظت اژ کاربران است؛ همچنین تمام پلتفورم‌ها باید گزارش شفاف از وضعیت عملکرد خود ارائه دهند.

عوارض بلند‌مدت و میان‌مدت بازی همستر از منظر روانشناسی

زاهده بلوکی، دکترای روانشناسی بالینی و روان درمانگر فردی در این جلسه اظهار کرد: تحقیقات علمی بیانگر این است درگیری با بازی‌هایی که رضایت سطحی اما آنی دارند، ممکن است سبب آسیب‌های روانی افراد شوند. بازی‌هایی از این دست می‌توانند سبب تغییر کارایی مدار مغز شوند.
وی ادامه داد: مدار مغز، یک شبکه پیچیده از نیرون‌های مغز است که مسئولیت تقویت انگیزه و یادگیری را در افراد تقویت کنند. ناحیه پیش‌پیشانی، هسته آکومبنس و ناحیه VTA در مدار پاداش‌دهی مغز نقش اساسی دارند. مدار مغز، آنچه که سبب یادگیری یا عادات افراد می‌شود، تقویت می‌کند.
وی با اشاره به دوپامین اظهار کرد: هنگامی که افراد لذت را تجربه می‌کنند دوپامین در مدار مغز رشح می‌شود.
وی با اشاره به بازی همستر‌کامبت گفت: بازی‌هایی که رضایت سطحی اما آنی دارند موجب بروز آسیب‌هایی می‌شوند. اختلال در تثبیت حافظه و اختلال در دامنه توجه افراد جزو آسیب‌های ناشی از بازی‌هایی مانند همستر‌کامبت هستند. بازی همستر کامبت نه تنها عوارض کوتاه‌مدت، بلکه عوارض میان‌مدت و بلندمدت نیز دارد.
وی ادامه داد: تغییر در سیستم پاداش دهی مغز جزو آسیب‌های میان مدت بازی همستر کامبک به حساب می‌آید. همچنین این بازی‌ها به دلیل اینکه فاقد تنوع و عمق شناختی هستند، می‌توانند توانایی‌های بالانر مغز را مانند خلاقیت و توانایی حل مسائل پیچیده را تحت تاثیر قرار دهند.
وی در پایان گفت: در مجموع، کاهش خلاقیت فردی، کاهش توانایی‌های ذهنی برای حل مسائل پیچیده، کاهش ظرفیت عملکرد شناختی جزو عوارض میان‌مدت بازی همستر‌کامبت است.
وی درباره عوارض بلندمدت بازی همستر‌کامبت بیان کرد: کاربران با هدف به دست آوردن درآمد، همستر‌کامبت را بازی می‌کنند. اگر افراد نتوانند درآمد مد نظر خود را به دست بیاورند شاید با اختلالات اضطرابی، ناامیدی، پرخاشگری مواجه شوند. این احتمال وجود دارد که برخی دست به خودکشی بزنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *